Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Rādīs filmu politiski represēto piemiņai

Sandra Pētersone

2013. gada 26. jūlijs 08:59

328
Rādīs filmu politiski represēto piemiņai

Uz pasākumu Strenčos nākamajā nedēļā ikvienu interesentu aicina Strenču novada politiski represēto biedrība.


Strenču kultūras namā ceturtdien, 1. augustā, būs tikšanās ar represēto apvienības Siguldas nodaļas valdes locekli Kārli Bērziņu. Sākums - pulksten 12.


“Viņš pastāstīs un parādīs filmu par Valsts prezidenta Andra Bērziņa atklāto pieminekli Spaskas nāves nometnē Kazahstānā, kā arī par savu ceļojumu uz Tomsku,” stāsta Strenču novada politiski represēto biedrības valdes priekšsēdētāja Dzintra Lezdiņa.

Šovasar Kazahstānā, Karagandas rajonā, tika atklāts piemiņas akmens Spaskas Gulaga nometnē represētajiem latviešiem. Pasākumā piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš. 


Savukārt 2011.gadā no Siguldas tika aizvests piemiņas akmens politisko represiju upuriem Tomskā. Idejas autors bija Kārlis Bērziņš.
Savukārt kārtējo papildinājumu mūsu pašu valsts Likteņdārzam devusi Dz. Lezdiņa. 17. jūlijā, viņas tēva Kārļa Mača dzimšanas dienā, uz Likteņdārzu tika aizvesti laukakmeņi no Dzintras dzimtas māju “Pluķi” laukiem Jērcēnu pagastā. Par palīdzību transportēšanā Dz. Lezdiņa pateicas Zuiku ģimenei un Andžam Zanderam.


Strenču novada politiski represēto biedrībai jau ir padomā kārtējās aktivitātes. 17. augustā represētie dosies uz ikgadējo salidojumu Ikšķilē, bet 23. augustā brauks uz lielkoncertu un ozolu stādīšanu Likteņdārzā. Interesentiem jāpiesakās pie Dz. Lezdiņas.