Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Paziņo sakoptākos īpašumus Strenču novadā

Sandra Pētersone

2013. gada 29. jūlijs 07:34

383
Paziņo sakoptākos īpašumus Strenču novadā

Ir noslēdzies konkurss “Sakoptākā mājvieta Strenču novadā 2013”, ko šogad pēc divus gadus ilga pārtraukuma sarīkoja Strenču novada dome.


“Ziemeļlatvija” jau rakstīja, ka konkursa dalībniekus vērtēja četrās nominācijās.


23. jūlijā konkursam pieteiktās mājvietas ar saimnieku atļauju vērtēja Strenču novada domes izveidota komisija. “Komisija atzina, ka aktivitāte dalībai konkursā bija ļoti neliela, taču, apbraukājot novadu, redzams, ka mums ir mājvietas, par kurām priecāties, lepoties un parādīt citiem. Izskanējuši dažādi viedokļi par šāda veida konkursa organizēšanu. Tos ņemot vērā, nākamajā gadā jādomā par izmaiņām konkursa norisē,” atzīst Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.


Vērtēšanas komisijas pārstāve, Strenču novada deputāte Zaiga Rožlapa secina, ka tādēļ vien ir vērts rīkot sakoptības konkursu, lai redzētu tādas lauku mājas, kā, piemēram, “Rožkalnus” Jērcēnu pagastā. “Man šīs mājas bija liels atklājums. Uzskatu, ka “Rožkalni” varētu piedalīties skaistāko un sakoptāko lauku sētu konkursā visas Latvijas mērogā. Tur ir liela platība, kurā netrūkst ne skaistu dobju, ne retu augu, ne citu lietu, tai skaitā Ziemassvētku svinēšanas vietas, un katrs mazākais stūrītis ir sakopts. Viss ir savā vietā,” priecājas Z. Rožlapa.


Konkursa uzvarētājus suminās Strenču novada svētkos šo sestdien, 3. augustā, sarīkojumā, kas pulksten 20.30 sāksies Strenču brīvdabas estrādē.


Uzvarētāji

Konkurss “Sakoptākā mājvieta Strenču novadā 2013”

Uzvarētāji

Lauku sētas – viensētas ārpus apdzīvotām vietām

Gunita un Aigars Krumholci (“Jaunmājas” Plāņu pagastā) un Meikšānu ģimene ( “Rožkalni” Jērcēnu pagastā).

Individuālās ģimenes mājas pilsētās un ciemos

Valentīna Soldatenkova un Vasilijs Petrovs (Seda, Sporta iela 1-2); Līga un Pēteris Svarinski (“Noras” Jērcēnu pagastā); Ozolu ģimene (Strenči, Peldu iela 3).

Uzņēmumi, daudzdzīvokļu mājas un iestādes

Rihards Circenis (zemnieku saimniecība “Jaunstrūkas” Plāņu pagastā); Sedas veco ļaužu un invalīdu rehabilitācijas centrs.

Īpašas iniciatīvas vides estētiskajā veidošanā

Siliņu ģimene (“Lejas Ruķi” Plāņu pagastā), Ēriks Vašuks ( Ziedugravas iela 1 Strenčos); Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas kolektīvs.