Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Lorijas Vudas un Hardija Madzuļa koncerts „Ūdenskritums ”.

Līga Pandalone

2013. gada 31. jūlijs 11:48

187
Lorijas Vudas un Hardija Madzuļa koncerts „Ūdenskritums ”.

Piektdien, 30. augustā plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā notiks šovasar Latvijā vienīgais Lorijas Vudas un Hardija Madzuļa koncerts „Ūdenskritums ”.

 

Atzīmējot savus 10 dziesmotos gadus, mūziķi Lorija Vuda un Hardijs Madzulis izveidojuši koncertprogrammu «Ūdenskritums», kuras tituldziesma veltīta varenajiem Iguasu ūdenskritumiem Argentīnā.

Pirmajā koncerta daļā Lorija Vuda un Hardijs Madzulis dziedās sava dueta populārākās romantiskās dziesmas. Par īpašu emocionālo fonu rūpēsies Lorijas Vudas jaunie solisti .

2011.gadā uzsāktā sadarbība ar vienīgo Latvijā Jauniešu apvienoto simfonisko orķestri "Draugi" Jubilejas koncertprogrammu padarīs par patiesiem svētkiem- otrajā koncerta daļā piedalīsies vairāk kā 60 dalībnieku. 
 
Aivara Krūmiņa aranžijā simfoniskajam orķestrim tiks izpildītas gan pavisam jaunas Hardija Madzuļa kompozīcijas- „ Ar putniem aizlido doma”, „Zaķīša pirtiņa”’, gan iecienītākās dueta pirmā albuma «Par ziediem un sapņiem» (2003.g.) dziesmas.

«Daba un viss skaistais iedvesmo, un, ja mēs varam par to dziedāt, tad esam laimīgi,» saka Lorija un Hardijs.

 

Lorija un Hardijs ir viens no romantiskākajiem un skaistākajiem latviešu mūzikas duetiem .

Loriju Vudu skatītāji iepazina kā vienu no leģendārā trimdas latviešu ansambļa "Čikāgas piecīši" dalībniekiem, kad tas 1989.gadā viesojās Latvijā.

Hardijs Madzulis kādā intervijā atzīstas: "Tolaik man bija sapnis, ka varbūt kādreiz dziedāšu kopā ar Loriju Vudu. Tagad tas ir piepildījies," norādot, ka 2003. gadā izdots abu iedziedātais disks „Par ziediem un sapņiem’’, bet 2012.gadā- „Ūdenskritums’’, bijušas koncertturnejas pa Latviju. Pavisam izdoti četri diski ar Hardija Madzuļa  dziesmām: Pīlādzis, Bauskas valsis , Par ziediem un sapņiem un Ūdenskritums.

Daudzas dziesmas esot radušās ceļojumu laikā. Piemēram, Hakaranda radās Dienvidāfrikā, Himna ceļotājiem - Sidnejā, Gadalaiki - Francijā. Lielai daļai dziesmu viņš ir ne tikai komponists, bet arī vārdu autors.

 

Būs bufete.

 

Kultūras namā  darbdienā no plkst.10.00- 18.00 notiek biļešu iepriekšpārdošana uz koncertu.