Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2013”

 Gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2013”

No 7. līdz 11.augustam Valmierā notiks ikgadējais gaisa balonu festivāls Valmieras kauss 2013, kā arī Latvijas čempionāts gaisa balonu sportā.

 

Labvēlīgos laika apstākļos katru rītu un katru vakaru, attiecīgi pēc saullēkta un pirms tā, debesis virs pilsētas krāšņos vairāk kā 10 gaisa balonu lidojumi, kas apstiprinājuši savu dalību festivālā. Gaisa baloni no Latvijas, Krievijas un Lietuvas būs sastopami ne tikai debesīs, bet arī uz zemes gaisa balonu spīdēšanas laikā piektdienas vakarā Dīvaliņa pļavā.

 

Gaisa balonu festivāls Valmieras kauss ir tikai daļa no pilsētas svētku programmas, kas no ceturtdienas līdz svētdienai priecēs pilsētas iedzīvotājus un viesus. 

 

Gaisa balonu festivālu organizē sporta klubs "99 gaisa baloni". Kopā ar 20 brīvprātīgajiem palīgiem, kuri pārstāv Latviju, Lietuvu, Austriju, Moldovu, Gruziju, Armēniju, Rumāniju, Īslandi, Itāliju, Portugāli un Spāniju. Liela daļa no palīgiem ieradušies Latvijā ES programmas "Jaunatne darbībā" ietvaros, un nepacietībā nevar sagaidīt piedzīvojumu un pieredzi ko sniedz jaunu cilvēku satikšana un kultūru iepazīšana.  

 Ceturtdiena, piektdiena, sestdiena: 6:00 rīta lidojums 18:00 vakara lidojums Piektdienas īpašā programma: 22:30 - 23:30 gaisa balonu nakts spīdēšana 00:00 pārsteigums uz jaunā Valmieras tilta