Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenčos atklās EKO laukumu

Strenčos atklās EKO laukumu

 Piektdien, 16.augustā plkst.14.00 atkritumu apsaimniekotājs SIA „ZAAO” (ZAAO) sadarbībā ar Strenču novada domi atvērs EKO laukumu Strenčos, Valkas ielā 1A, kur iedzīvotāji bez maksas varēs nodot dažādus šķirotos atkritumus.

Uz atklāšanas pasākumu aicināts ikviens interesents. Pasākumā būs iespēja uzklausīt detalizētu informāciju par EKO laukumā nododamo atkritumu veidiem un nodošanas kārtību, ģimenes ar bērniem aicinātas uz radošām un atraktīvām aktivitātēm, kas reizē sniegs izklaidi un zināšanas par apkārtējai videi tik nepieciešamo atkritumu šķirošanu. Īpašus sveicienus tiem, kuri apliecinās gatavību pievienoties zaļi domājošajiem, teiks SIA „Zaļā josta” talismans Ezis Jostiņš. Jostiņš pasākuma apmeklētājiem dāvās bukletus par pārstrādei izmantojamiem atkritumiem, atkritumu apsaimniekošanu Latvijā un pareizu atkritumu šķirošanu, veicinot iedzīvotāju vides izglītošanu.

Atgādinām, ka EKO laukumos bez maksas tiek pieņemti tie atkritumu veidi, ko iespējams nodot otrreizējai pārstrādei - papīrs un kartons, dzērienu kartona iepakojums (tetrapakas un elopakas), polietilēna plēve, PET dzērienu pudeles, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas iepakojums, pudeļu un burku stikls, logu stikls, sadzīves metāla priekšmeti, sadzīves elektriskās un elektroniskās iekārtas, kā arī sadzīves bīstamie atkritumi. Par samaksu privātpersonas laukumā varēs nodot dažāda veida nestandarta atkritumus - lielgabarīta atkritumus, tīrus un jauktus celtniecības atkritumus, zaļos, kompostējamos atkritumus.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdz šķirojamo materiālu, kuru nododot EKO laukuma pārzinim, varēs tikt pie pirmā zīmoga EKO laukuma Atlaižu kartē. Ar karti, regulāri nododot šķirojamo materiālu EKO laukumā un sakrājot 10 zīmogus, iespējams saņemt atlaidi mājsaimniecības vai dzīvokļa ikmēneša sadzīves atkritumu izvešanas rēķinam.

Strenču EKO laukums ir jau septiņpadsmitais, ko savā darbības reģionā izveidojis ZAAO. Divi EKO laukumi atrodas Cēsīs un divi - Valmierā, bet pārējie ir izveidoti Rūjienā, Mazsalacā, Valkā, Smiltenē, Jaunpiebalgā, Augšlīgatnē, Alojā, Limbažos, Salacgrīvā, Saulkrastos, Balvos un poligonā „Daibe”. 

Strenču EKO laukuma darba laiks: pirmdienās, otrdienās no plkst.9.00 līdz 15.00, ceturtdienās un piektdienās no plkst.11.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst.10.00 līdz 14.00. Brīvdienas trešdienas un svētdienas.