Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Zvārtes svētki

Zvārtes svētki

24.augustā Amatas novada Drabešu pagastā  tiks rīkots viens no Gaujas nacionālā parka 40. jubilejas gada pasākumiem - Zvārtes svētki. Aicināti ciemos ne tikai novada iedzīvotāji un tuvākie kaimiņi – tūrisma uzņēmēji, bet arī dabas, tūrisma un kultūrvēstures interesenti.

 

Pie Zvārtes ieža Apmeklētāju centra būs skatāma Zvārtes ieža seno un mūsdienu fotogrāfiju izstāde, kā arī rudenī vācamo ārstniecības un ēdamo augu brīvdabas ekspozīcija. Zvārtes pļavā norisināsies Zaļais tirgus, piedāvājot Amatas novadā un Gaujas nacionālā parka teritorijā izaudzēto un darināto. Notiks arī dažādu seno amatu un rokdarbu demonstrējumi. Svētku ietvaros skanēs tautas mūzika, būs iespēja tikties ar īstām zāļu sievām, nobaudīt zāļu tējas un piedalīties pārgājienā pa apkārtnes pļavām un mežmalām ārstniecības augu iepazīšanai.

 

Svētku programmas aktivitātes notiks no plkst. 12.00 līdz 16.00, bet teritorija atvērta apmeklējumam visu dienu, no plkst. 9.00 līdz 19.00. Svētku dienā Zvārtes ieža teritorijas apmeklējums būs bez maksas.

 

Svētku programmā iekļauta Gaujas nacionālā parka jubilejas devīze „Sajūti, iepazīsti, izbaudi!”, aicinot ne tikai atpūsties vienā no skaistākajām Latvijas vietām, bet arī vērot, būt saudzīgiem, apgūt ko jaunu un satikt domubiedrus.

 

Sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem un amatniekiem nozīmīgos Gaujas nacionālā parka dabas tūrisma objektos kopumā tiks rīkoti 5 šāda veida pasākumi, kuru mērķis ir popularizēt Gaujas nacionālā parka pamatvērtības – unikālo dabu un sadarbību ar vietējiem iedzīvotājiem.