Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Siguldas kauss 2013 orientēšanās sportā garajā distancē.

Māris Stabiņš

2013. gada 19. augusts 08:40

133
Siguldas kauss 2013 orientēšanās sportā garajā distancē.

Visi aktīvās atpūtas piekritēji, 10.-11.augustā, tieka aicināti uz Turaidu, kur notika LK 9.posms orientēšanās sportā. IK „Duvekors”  pirmo reizi organizjas divu dienu sacensības. Izvēlētais apvidus un sacensību vieta, Turaida un Viešu pilskalns  dalībniekiem ilgi  paliks  atmiņā un bija viens no neaizmirstamākajiem sacensību mirkļiem šovasar. Sacensībās piedalījās  orientēšanās sporta draugi, sākot no 8 gadu grupas bērniem, līdz 75 gadu grupas veterāniem,  augstas klases sportisti, kā arī tie kas vēl ir ceļā uz panākumiem.

Apvidū bija pārsvarā jauktu koku mežs ar dažādu caurejamību, izteiktām reljefa formām, stāvām nogāzēm un gravu sazarojumiem, neregulārs kvartālstigu tīkls, maz ceļi un takas, kartes A robeža bija upe Gauja, R autoceļš Turaida- Inciems.

Azimuts OK-Smiltenes BJSS komanda šajās sacensībās bija trešā lielākā komanda ar 24 dalībniekiem. Šoreiz laurus plūca Azimuta daiļā dzimuma pārstāves.

Pirmajā dienā uzvaras izcīnīja Agnija Caune S-12 un Videga Gaigala S-45.

Otrajā dienā uzvarēja Anna Anete Strazdiņa S-10, Anete Čama S-16, Ieva Godiņa S-35 un Videga Gaigala S-45.

Divu dienu summā uz goda pjedestāla tika aicinātas S-10 grupā  Anna Anete Strazdiņa 2. vieta.

S-12 grupā Agnija Caune 2. vieta un Zanda Stabiņa 3.vieta. S-14 grupā Elīna Skopāne 3. vieta.

S-16 grupā Anete Čama. Anetei bija ļoti grūta distance un prieks ka viņai izdevās uzrādīt labāko rezultātu no Latvietēm zaudējot vienīgi Igaunietei Liinai Vessilind 3 minūtes.

S-45 grupā mūsējām dubultuzvara. Tas izdevās Videgai Gaigalai 1. vieta un Vitai Cīrulei 2. vieta.

Veiksmīgākie no vīriešiem šoreiz bija Andis Celinskis 2. vieta V21B grupā un Mārtiņš Godiņš 4. vieta V-35 grupā.

Pirms apbalvošanas Elites grupas uzvarētāji Timo Silds no Igaunijas kopā ar Dmitriju Cvetkovu no Krievijas un Zanda Apzalone no Cēsīm sacensību centrā iestādīja ozoliņus.

Sacensību organizators Kaspars Kārkliņš apsolīja ka šajā  vietā sacensības tiks rīkotas pēc 10 gadiem un tad varēsim aplūkot kā paaugušies ozoliņi.

Nākošas LK sacensības Malienas kauss notiks Apes un Strautiņu apkārtnē jau 17. un 18. augustā. Šīs būs arī pirmā  atlases sacensības startiem Latvijas izlasē rudens posma sacensībās.