Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ttikšanās ar dzejnieci un floristi Smaidu Maskinu

Ttikšanās ar dzejnieci un floristi Smaidu Maskinu

„Satikšanās rudenī... Kāda tā ir, ko nes? Tikšanās laikā, kad daba jau novilkusi savu krāšņo tērpu, kad saulīte aizsegusies ar raudošiem padebešiem un dienas apvilkušas pelēko krēslas svārku. Vai pavasara tikšanās nav skaistākas, daudzsološākas? Jeb tieši otrādi – laikā, kad debesis zemas un tumšas, kad klusumu nereti pārtrauc tikai lietus lāšu mūzika, jauna satikšanās ir kā pārsteidzošs brīnums, kā saules stars negaisa mākoņos un svētku puķe ikdienības vāzē?

Jā, katram ir sava tikšanās reize, un tā  var būt skaista, neatkarīgi no gadalaika. Savējā, gaidītā, piedzīvotā...”, rakstīts Dzejas krājumā 12. sējums.

 

Reizē ar rudens atnākšanu Jaunklidža bibliotēkā – saieta namā  21.septembrī  plkst. 13:00 lasītāji ir aicināti uz tikšanos ar dzejnieci un floristi Smaidu Maskinu. Pasākumā notiks dzejas kopkrājuma „Kad apstājas laiks” prezentācija, kurā publicēti divdesmit pieci Smaidas dzejoļi. Pasākuma laikā varēs iegādāties jauno grāmatu  Tās cena būs  Ls 2.20. Šī būs jau trešā grāmata ar autores piedalīšanos. Smaida Maskina ir viena no autorēm  arī izdevniecības „Mana Grāmata” kopkrājumā „Dzejas krājums 12. sējums”. Otrs dzejoļu kopkrājums ar Smaidas piedalīšanos  ir „Dvēselīte tavā plaukstā”. „Saņemot grāmatas ir tāds neizsakāms vienreizēji liels prieks, kas liek sirdij gavilēt un dvēselei dziedāt... es to izdarīju , bailes pārvarēju un lūk turu rokās smaržīgu tikko no tipogrāfijas nākušu, sen izlolotu, savu grāmatu,” teic Smaida Maskina.

Visu septembra mēnesi bibliotēkā  apskatāma Smaidas Maskinas floristikas darbu izstāde „Rudens un dzeja vārpās smejas”. Bibliotēkas vadītāja Līga Rābante laipni aicina visus interesentus apmeklēt izstādi un tikties ar mākslinieci!