Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Orientieristi mežā dosies arī nakts melnumā

Santa Sinka

2013. gada 17. septembris 22:31

113
Orientieristi mežā dosies arī nakts melnumā

 Strenču pusē aizvadīta “Azimuta 2013” 16. kārta. Nākamā – 17. kārta – notiks jau rīt, 18. septembrī. Tā no iepriekšējās atšķirsies ne tikai ar apvidu, bet arī  kādu interesantu piedāvājumu.

 OK “Azimuts” vadītājs Aldis Lapiņš informē, ka orientieristi trešdien būs aicināti veikt ne tikai distanci ierastajā laikā no pulksten 16 līdz 19, bet arī izmantot iespēju piedalīties nakts kārtā. 17. posms notiks pie Niedrāja ezera.

A. Lapiņš atgādina, ka karte zīmēta Baltijā prestižākajām orientēšanās sacensībām “Kāpa”. Pats apvidu raksturo kā vienu no interesantākajiem tuvākajā apkārtnē. Tajā esot visdažādākās reljefa formas. Plānots, ka nakts kārta sāksies ap pulksten 20.30, kad sāk satumst.

 

“Šosezon šī būs otrā nakts kārta, pēdējā gaidāma vēl pēc nedēļas. Aicinu piedalīties visus orientieristus nakts kārtā, ko nekādi nevar salīdzināt ar sportošanu dienā. Tas ir kā jauns izaicinājums un interesants piedzīvojums, kam maijā ļāvās drosmīgākie azimutieši,” stāsta kluba vadītājs. Jāpiebilst, ka nakts kārtas tiks vērtētas atsevišķi. Ieskaitei tiks ņemti divu labāko šo sacensību rezultāti.

 

Kaut gan sezona tuvojas finišam un jau šobrīd nosprausts noslēguma pasākuma datums, aktivitātes dabā vēl nebeidzas. Septembra beigās notiks tradicionālās 8CBR kausa piemiņas sacensības, bet oktobra sākumā – “Azimuta” rudens maratons.