Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Cēsu rudens garajā distancē

Māris Stabiņš

2013. gada 24. septembris 09:45

2510
 Cēsu rudens garajā distancē

 21. septembrī Cēsu rudens garajā distancē Azimuts OK-Sm BJSS izcēlās ar trešo lielāko komandu. Šoreiz stratēja 30 Azimutieši.

Ar savu startu piemēru saviem kluba biedriem rādīja Aldis Lapiņš V-60. Aldis ir līderpozīcijās visu distanci. Ceļā uz 7KP tās zaudē, tad jau uz 8 KP atgūst līderpozīcijas un pāliecinoši finišē pirmajā vietā.

Alda piemēram seko Agnija Caune S-12 (21dal). Viņa visu distanci ir pāliecinošā vadībā un tā arī finišē pirmajā vietā. Šajā grupā distanci labi iesāk arī Zanda Stabiņa. Viņa 5 KP izvirzās otrajā vietā. Tad seko kļūda uz 6 KP. Tas Zandu atbīda uz 6 . vietu.

Savu meistarību apliecina Videga Gaigala S-45 finišējot 2. vietā. Šajā grupā vēl Vitai Cīrulei 5. vieta.

V-14 grupā (26 dal) Ilgvars Caune tāpat kā Aldis visu distanci ir pāliecinošā vadībā. Tad seko 5 minūšu nesaparšanās ar karti 8 KP meklējumos. Līdz finišam līderpozīcijas atgūt neizdodas un šoreiz Ilgvaram tiek mālā lieta sudraba medaļa. Labi šo distanci veic arī Reinis Putrālis uzrādot 9 rezultātu.

V21A grupā šīgada labākais starts izdodas Jānim Nullem junioram finišējot 3. vietā.

S-16 grupā mūsu meitenes veiksmīgi iesāk distanci. Anete Čama 5 KP ir otrā aiz spēcīgās igaunietes K.Himmas. Arī Pārsla Kupriša 4 KP ir trešā. Tomēr līdz finišam pārsvars zūd un meitenes finišē attiecīgi 5. un 7. vietā.

Elites grupā Artūrs Pauliņš labā ritmā veic visu distanci- tomēr 4 minūšu kļūda uz 4 KP Artūru šoriez svītro no godalgoto vietu ieguvēju saraksta.

Interesantas starta minūtes salozētas V-45 grupas vīriem Jānim Nullem , Mārim Stabiņam un Jurim Rudītim. Pirms starta tiek prognozēts ka visi trīs distancē satiksimies. Prognozes piepildās.

Dzirdinātavā pirms 10 KP visi esam reizē. Līdz finišam veiksmīgāks , izturīgāks un ātrāks ir Jānis Nulle izcīnot 6. vietu.

Tādā pašā distancē tikai V-40 grupā Otrās Putrālis finišē tūlīt aiz olimpiskā sešinieka.

S-10 grupā 5. vietā Hanna Gabriela Ziemiņa. Pirmās lielās orientēšanās sacensības ir Danielai Karaziejai uzrādot 8 rezultātu.

Šī vecuma puišiem Renārs Kļaviņš finišē 7. vietā.

Otrajā dienā notika Latvijas sprinta kausa pēdējais posms. Starts tika dots netālu no Cēsu pilsētas estrādes. Finišs tieši estrādē.

S-12 grupā vietas tadicionālas. Kā jau lielākajā skaitā sacensību šogad- Agnija Caune pirmajā vietā un Zanda Stabiņa 3. vietā.

14 gadīgo zēnu grupā savu sezonas līdera statusu apliecina Ilgvars Caune 18 dalībnieku konkurencē izcīnot uzvaru un savu tuvāko konkuretu pārspējot par 1:16. Šī vecuma meitenēm Elīnai Skopānei septītais rezultāts. 16- gadīgo grupās mūsu valsts jauniešu izlases dalībnieki Anete Čama un Matīss Slikšjānis izcīna attiecīgi otro un trešo vietu.

Vīriešu elites grupā kārtējo uzvaru svin Artūrs Pauliņš aiz sevis atstājot Artjomu Rekuņenko un Zigmāru Gaili.

V-45 grupā solīdā 19 vīru kompānijā 5. vietu izcīna Māris Stabiņš.

Sacensībās šoriez arī neliels starpgadījums. Kādas mājas saimniece dalībnieku acu priekšā paņem kontrolpunktu un ienes to savā mājā. Paziņojot ka nav ko skraidīt pa viņas privātīpašumu.

No tā protams nekas nemainās jo punkta meklējumos skraidīšana top vēl lielāka.