Ziemellatvija.lv ARHĪVS

FK „Smiltene/ BJSS” svētdien „Tepera” stadionā centīsies nodrošināt čempiona titulu

FK „Smiltene/ BJSS” svētdien „Tepera” stadionā centīsies nodrošināt čempiona titulu

Svētdien, 29. septembrī, pulksten 14.00 „Tepera” stadionā norisināsies noslēdzošā 2013. gada Latvijas Futbola čempionāta 2. līgas Vidzemes reģiona spēle, kurā vietējā „Smiltene/ BJSS” uzņems „Carnikavas” komandu, kuras sastāvā ir virkne Brazīlijas futbolisti. Uzvaras gadījumā Smiltenes komanda sev nodrošinās Vidzemes reģiona čempiona titulu, tiekot pie iespējām cīnīties par iekļūšanu 1. līgā.

Futbola klubu „Smiltene/ BJSS” pirms šīs sezonas sakāra virkne pārmaiņas. Par komandas spēlējošo galveno treneri kļuva vietējais futbola skolas audzēknis Raimonds Dūmiņš, kuram ap sevi izdevies pulcēt saliedētu un sabalansētu sastāvu. Komandā atgriezās virkne pieredzējušo spēlētāju, kuru vidū īpaši jāizceļ vārtsargs Gvido Ķikāns un uzbrucējs Zigmārs Dūmiņš. Ja pirmais no viņiem neapšaubāmi ir viens no stabilākajiem vārtsargiem visā līgā, tad otrais visai ātri kļuva par vienu no komandas uzbrukuma līderiem, teju katrā spēlē izceļoties ar rezultatīviem sitieniem. Par komandas kapteini sezonas sākumā kļuva 18 gadus vecais Elvis Teremko, kurš jau paspēji gūt 16 vārtus. Galvenais treneris nav kautrējies uzticēties arī gados jaunajiem futbolistiem, no kuriem visvairāk pie spēlēšanas ticis Latvijas Jaunatnes olimpiādes ceturtās vietas ieguvējs Kristaps Ozols. Komandas aizsardzībā liels nopelns ir 1. līgas pieredzi guvušajiem Mārtiņam Veģerim un Dairim Zariņam, bet Kārlis Ozols arvien sekmīgāk tiek iespēlēts kā pussargs.

Smiltenes komanda, atšķirībā no vairākām iepriekšējām sezonā, rāda ne vien skatāmu, bet arī stabilu sniegumu. Sezonā kopumā piedzīvoti tikai trīs zaudējumi, no kuriem viens – pret „Valku/ Valmieru” pārvērsts par tehnisko uzvaru, jo pretinieki pieļāva visai nesaprotamu kļūdu, laukumā sūtot spēlētāju, kurš pārsniedzis dzelteno kartīšu limitu. Vienīgā spēle, kur neloģiski tika zaudēti divi punkti, smilteniešiem bija pret „Rīga United” ārzemju spēlētājiem. Tajā pat laikā izdevās fantastiska izglābšanās spēlē pret tiešajiem konkurentiem „Marienburgu”. 18 minūšu laikā gūtie četri vārti, palīdzēja svinēt uzvaru ar 4:3.Tieši tehniskā uzvara pār „Valku/ Valmieru”, „Smiltene/ BJSS” komandai svētdien savā laukumā dos iespēju pēc astoņu gadu pārtraukuma nonākt soļa attālumā no 2. līgas Vidzemes reģiona čempiones titula.

Pulksten 14.00 „Tepera” stadionā sāksies pēdējā sezonas spēle, kurā smilteniešiem pretim stāsies „Carnikavas” komanda. Uzreiz gan jāsaka, ka pretinieki ir ļoti neprognozējama vienība, kas reizē to padara arī bīstamu pretiniekiem. Lai arī turnīrā tabulā carnikavieši atrodas priekšpēdējā vietā, kur gan par iemeslu kļuvuši vairāki tehniskie zaudējumi, tomēr spēlēs, kur komandai ar sastāvu viss ir bijis kārtībā, tā rāda pietiekami saturīgu spēli. Līdzvērtīgi „Carnikava” cīnījusies ar Staiceli, Upesciemu un Ādažiem. Visās šajās spēlēs piedzīvot zaudējumi ar vienu vārtu starpību.

Pret smilteniešiem, pie jūras novada futbolisti pirmajā spēlē savā laukumā arī rādīja saturīgu komandas spēli, tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Toreiz „Smiltene/ BJSS” sastāvā vārtus guva Dairis Zariņš, bet divas reizes precīzs bija Edgars Jansons, kurš šosezon spēlē  arī 1. līgas turnīrā „Jelgavas” sastāvā. Viens no galvenajiem plusiem carnikaviešiem ir vairāku Brazīlijas futbolistu tehniskā meistarība un komandas saspēle.

„Smiltene/ BJSS” pēdējā spēlē dosies praktiski labākajā sastāvā. Laukumā neredzēsim tikai Kristapu Rakšteli. Smiltenes futbolisti ir kaujinieciski noskaņoti, lai pēc astoņu gadu pārtraukuma izcīnītu reģiona čempiona titulu.

Ikviens Smiltenes un apkārtējo novadu iedzīvotājs aicināts svētdien pulksten 14.00 būt „Tepera” stadionā, lai aktīvi un skaļi atbalstītu Smiltenes komandu izšķirošajā cīņā par zelta medaļām.