Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Gardākas par kartupeļu čipsiem

Sandra Pētersone

2013. gada 3. oktobris 09:14

1665
Gardākas par kartupeļu čipsiem

Ja negribat, lai jūsu bērni ēd čipsus, pamēģiniet viņiem izcept kartupeļu pankūkas pēc Palsmanes bērnudārza pavāres Daigas Jurģes receptes.

Vismaz viņas bērni augstāk vērtē šo mammas gatavoto ēdienu, nekā kartupeļu čipsus.

Lai pagatavotu kartupeļu pankūkas pēc Daigas receptes, vajag: piecus līdz sešus vidēji lielus kartupeļus; divas olas; vienu glāzi piena; garšvielas (sāli, piparus, vienu līdz divas ķiploka daiviņas): eļļu cepšanai.

Kartupeļus sarīvē uz vidēji rupjas rīves, nospiež caur sietu vai marli.

Izspiestajai kartupeļu masai pārlej verdošu pienu un sajauc.

Pievieno olas un cieti, kas izveidojusies no kartupeļu masas izspiestā šķidruma apakšā.

Masai pievieno sāli, piparus, sarīvētu vai izspiestu ķiploku.Visu samīca.

Ja masa ir šķidra, var pielikt vienu vai divas ēdamkarotes kviešu miltu.

Pankūkas cep uz pannas eļļā.

Lai dažādotu kartupeļu pankūku garšu, masai var pielikt sarīvētu sieru.