Ziemellatvija.lv ARHĪVS

       Siguldas rudens

Māris Stabiņš

2013. gada 9. oktobris 10:35

346
       Siguldas rudens

41. orientēšanās sacensības “Siguldas Rudens” notika 5. oktobrī Inčukalna novadā, Katlapu ieža mežā.

Karte uzmērīta 2013. gada rudenī. Priežu un egļu mežs no labas līdz grūtai skriešanai. Izteikts stigu un ceļu tīkls. Egļupes graviņa ar klintīm. Augstumu starpība 30m.

  Šis bija arī Latvijas kausa pēdējais posms. Sacensībās piedalījās ap 320 dalībnieku. Tajā skaitā 20 Azimuts OK un Smiltenes BJSS orientieristi. Astoņiem no viņiem izdevās izcīnīt skaistās Siguldas rudens medaļas.

Konkurenci jauniešu grupās mazināja tas ka Latvijas jauniešu izlase ( tajā skaitā arī mūsējie Anete Čama un Matīss Slikšjānis) nedēļas nogalē devās uz Helsinkiem kur cīnjās par Baltijas junioru kausu.

  Kā jau tas ierasts Siguldas rudenī tika dots kopējais starts. Līdz ar to distancē ne visu izšķīra prasme orientēties. Dažiem pietika arī ar ātrām kājām un prasmi kontrolēt situāciju starp savas grupas orientieristiem.

Ar šo uzdevumu finišējot pirmajās vietās  vislabāk galā tika Agnija Caune S-12 , Elīna Skopāne S-14 un Ieva Godiņa S-35.

Otrajās vietās finišēja Anna Anete Strazdiņa S-10 un  Ilgvars Caune V-14 , kā arī Jānis Biezais V-60.

Trešajās vietās Valdemārs Nulle V-18 un Mārtiņš Godiņš V-35.

Tikai nieka sekunde līdz vietai trijniekā šoriez pietrūka Aldim Lapiņam  V-60  un Hannai Gabrielai Ziemiņai S-10. Hannu no pirmās vietas šķīra tikai 3 sekundes.

Piektajās vietās Zanda S-12 un Māris V-45  Stabiņi.

Olimpisko sešinieku savā V21A grupā noslēdz Jānis Nulle.