Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenču novadā papildinās tautas interešu nama un muižas kompleksa ēku inventāru

LETA

2013. gada 23. oktobris 08:20

107
Strenču novadā papildinās tautas interešu nama un muižas kompleksa ēku inventāru

 Oktobra sākumā Lauku atbalsta dienesta aktivitātē "Leader" finansējumu guvuši divi projekti Strenču novadā, kuru laikā tiks papildināts tautas interešu nama un muižas kompleksa ēku inventārs, aģentūru LETA informēja Strenču novada domes Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Iveta Ence.

Projektā "Strenču tautas interešu nama aprīkojuma un inventāra iegāde" paredzēts iegādāties mēbeles gan aktivitāšu telpai, gan izstāžu un nodarbību telpai, galda spēles dažāda vecuma apmeklētājiem, kā arī multimediju tehniku izglītojošu pasākumu, filmu un mūzikas baudīšanai. Kā pastāstīja Ence, funkcionalitātes nodrošinājumam, tajā skaitā telpu aptumšošanai, tiks izgatavotas žalūzijas, savukārt mikrovirtuvei iegādāta mazā sadzīves tehnika.

Projekta īstenošanas rezultātā plānots nodrošināt ne tikai tradicionālus bibliotēkas un publiskā interneta pieejas punkta pakalpojumus, bet arī iespēju organizēt dažādus interesantus pasākumus novada iedzīvotājiem un, iespējams, arī viesiem - izstādes, radošās darbnīcas, tematiskos vakarus, filmu demonstrējumus, spēļu turnīrus, viktorīnas un citus, informēja Ence.

Savukārt projekta "Muižas kompleksa ēku fasāžu izgaismošana, vēsturiskā laikmeta tērpu šūšana un multimediju aprīkojuma iegāde Jērcēnmuižas kultūrvēsturiskā mantojuma eksponēšanai" ietvaros paredzēts iegādāties gaismekļus trīs muižas kompleksa ēku fasāžu izgaismošanai, izstrādāt 20.gadsimta sākuma tērpus baronam, baronesei, preilenēm un mežkungam un iegādāties multimediju aprīkojumu, lai turpinātu veidot un papildināt kinotēku, kurā saglabātu vēsturiskas liecības par muižā notiekošo pasākumu norisi.

Pēc Ences teiktā, tautas nama projekta kopējās izmaksas 7970 lati, no kuriem LAD piešķirtais finansējums ir 85% apmērā - 5697 lati, bet pārējo summu nodrošina pašvaldība, savukārt muižas kompleksa ēku projekta kopējais finansējums ir 6039 lati, no kuriem 85% jeb 5133 latus piešķir LAD.

Abus projektus, kā aģentūrai LETA norādīja Ence, plānots īstenot līdz gada beigām.