Ziemellatvija.lv ARHĪVS

LAUVA ZIEMĀ

LAUVA ZIEMĀ

Mūzikas un mākslas atbalsta fonds
 
Karaliska ģimene, mīla, naids, karaliskas kaislības
izrādē LAUVA ZIEMĀ
sestdien, 23. novembrī plkst. 17:00 Valkas kultūras namā
 
Karaliskas ģimenes karaliskas kaislības - mīla, naids un cīņa par varu - slavenajā amerikāņu dramaturga Džeimsa Goldmena izrādē ar aktieriem Zani Jančevsku un  Juri Kalniņu titullomās!
 
 
Izrādes režisors Juris Jonelis, vērienīgu scenogrāfiju radījis scenogrāfs - Uģis Bērziņš,
oriģinālmūzikas autors Jēkabs Jančevskis, gaismu mākslinieks Rauls Lorencis.
Kostīmu māksliniece Baiba Vaivare viduslaiku stilistikā radījusi fantastiskus dabīgā lina tērpus.
 
Lomās lieliski dažādu Latvijas teātru aktieri: Zane Jančevska, Juris Kalniņš, Egils Melbārdis, Kārlis Freimanis, Mārtiņš Brūveris, Kristians Kareļins, Ilze Bude un Kaspars Aniņš.
 
 
Pirms vairāk nekā četrdesmit gadiem Dž. Goldmena (James Goldman) sarakstītā luga LAUVA ZIEMĀ (The Lion in Winter) allaž ir saglabājusi godpilnu vietu pasaules teātros un kino, jo aktieriem tā paver vienreizēju iespēju veidot izcilus tēlus un spilgti apliecināt savu talantu.
Vēstījuma centrā ir Britānijas valdnieku pāra - karaļa Henrija II Plantageneta un viņa nežēlastībā kritušās sievas Akvitānijas Elinoras  skaudrais romāns, kurā cieši savijas mīla un naids. Un pāri visam cietsirdīgās spēles par varu: kam - trim dēliem vai karaļa mīļākajai, Francijas princesei, atstāt mantojumā troni? Darbība noris 1183. gadā, bet, lūkojoties uz šo spēli un cīņu par varu, ir skaidrs, ka tas varētu norisināties jebkurā gadsimtā un valstī - arī šodien, jo cilvēku vājības diemžēl nemainās.