Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Patriotisma nedēļa Strenču novadā

Patriotisma nedēļa Strenču novadā

Novembris ir patriotisma jūtu, vīrišķības, drosmes un Latvijas mīlestības audzināšanas mēnesis. Arī Strenču novadā  šī nedēļa aizrit svētku noskaņā. Pirmdien tā iesākās ar Lāčplēša dienai veltīto svinīgo pasākumu pie Strenču novada vidusskolas un lāpu gājienu uz Strenču kapiem, kur notika piemiņas brīdis Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera Kārļa Slokas atdusas vietā.


Piektdien, 15. novembrī novadā  notiks vairāki svētkiem veltīti pasākumi. Plkst. 9:00 Latvijas dzimšanas dienas svinības un svētku koncerts notiks Strenču novada vidusskolā. Par skolas tradīciju ir kļuvusi Lāčplēša un Spīdolas balvas pasniegšana.  Plkst. 18:00 notiks pasākums “Skaista mana tēva sēta” Sedas pilsētas kultūras namā, kurā piedalīsies Sedas skolas skolēni un Ēveles pagasta jauniešu ansamblis. Savukārt, Jaunklidža saieta namā plkst. 18:00 koncertēs kamerkoris “Kaķi” no Valmieras.


Svētdien, 17. novembrī Strenču kultūras namā notiks Latvijas Republikas 95. gadadienai un Strenču pilsētas 85 gadu pastāvēšanai veltīts svinīgs pasākums “Mana Latvija – mana pilsēta”. Šī pasākuma koncepcija tika veidota sadarbojoties Strenču novada domei, Kultūras centra darbiniekiem, Strenču PNS muzejam un Strenču novada vidusskolai. Svētku vakarā tiks godināti Strenču pilsētas vienaudži - iedzīvotāji, kuriem šogad aprit 85 mūža gadi. Sveikti tiks arī Strenču pilsētas Goda pilsoņi un novada izcilākie ļaudis, kuri ir nominēti apbalvojumam GADA CILVĒKS. Tiks pasniegti Strenču novada domes Atzinības raksti.


Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja palūkoties atpakaļ pagātnē un, izejot caur laiku un gadu lokiem, vēlreiz izdzīvot Strenču pilsētas attīstību 85 gadu garumā. Kultūras nama mazajā zālē būs aplūkojama vēsturiska izstāde “Mēs esam un būsim”. Tās veidošanā piedalās PNS muzejs, Kultūras centrs un Strenču novada vidusskolas skolēni un skolotāji. Svinīgo noskaņu pastiprinās Rīgas Doma kora skolas jauktais koris un solisti ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem.Vakars izskanēs svētku ballē kopā ar grupu “Velves” un kafejnīcu “Trīs pipari un kūkas”.
Svinēsim svētkus kopā! Un neaizmirsīsim 18. novembrī savu mājvietu logos iedegt pa svecītei –  Latvijai, vēsturei, mūžībai!