Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Tuvojas aukstais laiks – neaizmirsti uzlikt ziemas riepas savam auto!

Infinitum 8

2013. gada 28. novembris 00:00

59
Tuvojas aukstais laiks – neaizmirsti uzlikt ziemas riepas savam auto!

Novembris bieži ir ļoti mānīgs mēnesis autovadītājiem, jo salīdzinoši silts laiks pa dienu mijas ar vēsām naktīm. Tāpat jebkurā brīdī var sākt snigt. Ņemot vērā, ka laika apstākļi ne vienmēr iet roku rokā ar datumiem, kas rakstīti kalendārā, jau novembrī un pat oktobra otrajā pusē būtu ieteicams iegādāties un uzlikt savam auto ziemas riepas.

Latvijā ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka ziemas riepas obligāti vieglajām automašīnām ir jālieto no pirmā decembra. Realitātē autovadītāji, vadoties no laika apstākļiem un to prognozēm, ziemas riepas mēdz iegādāties un savam spēkratam uzlikt agrāk. Galvenais iemesls, kāpēc vajadzīgas ziemas riepas, ir – kļūstot vēsākam, vasaras riepu saķere ar ceļu pasliktinās un pazeminās satiksmes drošība.

Ziemas riepas ir izgatavotas no citādāka materiāla, kā arī tām ir atšķirīgi veidots protektors. Tas aukstā laikā saglabā spēju veidot saķeri ar ceļu, tādejādi atvieglojot auto vadīšanu un paaugstinot drošību uz ceļiem. Ziemas riepas ir daudz efektīvākas arī uz apledojušiem ceļiem. Īpaši labu saķeri nodrošina riepas ar radzēm.

Bieži pirms ziemas sezonas sākšanās ziemas riepas tiek ātri izpirktas un to nomaiņas punktos veidojas garas rindas, jo autovadītāji šo darbu mēdz atlikt uz pēdējo brīdi. Lai taupītu savu laiku un enerģiju, ieteicams ziemas riepas iegādāties interneta veikalā 220.lv.

Tur jums būs pieejamas dažādu veidu riepas ziemai:
• Tā sauktās vissezonas riepas;
• Parastās ziemas riepas;
• Riepas ar radzēm.

Interneta veikalā 220.lv ir pieejama ļoti plaša izvēle – jūs varat iegādāties dažādu izmēru un ražotāju piedāvātās riepas. Pavisam ir pieejamas ziemas riepas no apmēram 30 dažādiem izstrādātājiem. Atrast nepieciešamo ir ļoti vienkārši: jums atliek tikai apmeklēt veikala 220.lv sadaļu Auto preces un izvēlēties vajadzīgo riepu izmēru, pēc tam norādiet sev pieejamo cenu diapazonu un vēlamo ražotāju.

Tā kā 220.lv katru dienu piedāvā dažādas akcijas un īpašos piedāvājumus, ziemas riepas jums būs pieejamas par īpaši izdevīgām cenām. Tā jūs ietaupīsiet gan savu laiku, gan naudu.