Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Nometne orientēšanās izlašu kandidātiem

Santa Sinka

2013. gada 27. novembris 12:17

345
Nometne orientēšanās izlašu kandidātiem

Baldonē aizvadīta orientēšanās izlašu kandidātu nometne un “Latvijas kausa” apbalvošana jauniešiem un junioriem. Nometnē pabija arī Smiltenes BJSS orientieristi un OK “Azimuts” līderis Artūrs Pauliņš.


Nometne sākās ar nakts orientēšanos, kas turpinājās nākamajā dienā ar piesātinātu un aktivitātēm bagātu programmu. “Vispirms notika orientēšanās tehnikas treniņš apvidū, bet tad orientēšanās vecmeistars Rodrigo Slaviņš pastāstīja par orientēšanās attīstību pēdējos piecdesmit gados. Pēc interesantā stāstījuma nometnes dalībnieki devās jauktajā sprinta stafetē,” stāsta Smiltenes BJSS orientēšanās treneris Māris Stabiņš.

Savukārt Baldones sporta centrā nometnes dalībniekiem notika telpu orientēšanās sacensības. Tādās pirmo reizi piedalījās Smiltenes BJSS audzēkņi. Vislabāk veicās Matīsam Slikšjānim, kurš abās distancēs V-16 grupā (32 dalībnieki) uzrādīja 2. rezultātu, taču A. Pauliņš V21 grupā veiksmīgi startēja pirmajā distancē, uzrādot 3. labāko rezultātu.

Pēc sacensībām atelpas brīdis, kurā nometnes dalībnieki ar lielu interesi noklausījās arī Gata Berķa vadīto antidopinga semināru un Pasaules čempiona Edgara Bertuka stāstījumu par orientēšanās treniņu specifiku.Diena vēl nav beigusies, pašā vakarā notika labāko apbalvošana jauniešu un junioru grupās “Latvijas kausos”, kas aizvadītajā sezonā kopumā bija organizēti 16. kārtās. Katrā grupā ar orientēšanās inventāru un veselībai noderīgām lietām apbalvoja pirmo sešu vietu ieguvējus.

Nākamā treniņnometne Smiltenes BJSS orientieristiem paredzēta no 27. līdz 30. decembrim Igaunijā,  Pilvā. “Šī nometne paredzēta, lai labāk sagatavotos atlases sacensībām uz Eiropas Jauniešu čempionātu ar slēpēm, kas notiks turpat Pilvas apkārtnē,” atklāj M. Stabiņš.
Fakti: Saņem balvas“Latvijas kausa” sacensībās jauniešu un junioru konkurencē apbalvoja šādus dalībniekus:S-12 grupā: 1. vietā Agnija Caune,  4. Zanda Stabiņa (kopā startēja 21 meitene)S-14 grupā: 3. vietā Elīna Skopāne (27dalībnieces) V14 grupā: 1. vietā Ilgvars Caune (44 dalībnieki)S-16 grupā: 4. vietā Anete Čama (22 dalībnieces) V-16 grupā: 6. vietā Matīss Slikšjānis (28 dalībnieki)
Latvijas sprinta kausā apbalvoja tikai pirmo vietu ieguvējus:S-12 grupā: 1. vietā Agnija Caune (23 dalībnieces)