Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Orientieristi sporto kaimiņos un tiek pie godalgām

Santa Sinka

2013. gada 8. decembris 10:21

77
Orientieristi sporto kaimiņos un tiek pie godalgām

Tikai retais nezina, ka Smiltenes novadā ir spēcīgas orientēšanās tradīcijas, ko no rūdītiem orientieristiem pārņem jaunā paaudze. Ar panākumiem novadnieki aizvadītajā sezonā paguvuši startēt daudzās sacensībās. Izņēmums nav arī Alūksnes un Apes novadu orientēšanās sacensības “Horizonts”.


Smiltenes BJSS orientēšanās treneris, šī sporta veida entuziasts Māris Stabiņš informē, ka novembra nogalē Lāsberģa atpūtas bāzē notika “Horizonta” sezonas apbalvošanas pasākums, uz kuru bija ielūgti Smiltenes BJSS audzēkņi un OK “Azimuts” sportisti.

Pasākuma ievadā klātesošie noklausījās Latvijas izlases dalībnieka gaujienieša Jāņa Kūma stāstījumu par sacensībām Ķīnā. Pēc tam Alūksnes un Apes novadu orientēšanās klubs apbalvoja labākos aizvadītās sezonas sportistus. 

No Smiltenes BJSS audzēkņiem tie bija: V14 grupā 1. Ilgvars Caune, V-16 grupā 2. Matīss Slikšjānis,  S-12 grupā 1. Agnija Caune un 2. Zanda Stabiņa, S-14 grupas uzvarētāja Elīna Skopāne. Pie godalgām tika arī OK “Azimuts” pārstāvji: S-35 grupā 1. Aiva Skopāne no Mēriem, VB grupā 1. Kaspars Lārmanis no Aumeisteriem, bet V-45 grupā 3. M. Stabiņš no Grundzāles. Savukārt balvu par 4. vietu V-35 grupā saņēma valcēnietis Ēriks Ūdris.

“Tika apbalvoti arī tie, kuri piedalījās visās 15 kārtās. Tas izdevās Aivai Skopānei, Ilgvaram Caunem un man. Kaimiņu novadu orientēšanās kluba vadītājs Vilnis Veļķeris teica paldies arī OK “Azimuts” vadītājam Aldim Lapiņam par sadarbību kopējo kārtu rīkošanā,” stāsta M. Stabiņš.