Ziemellatvija.lv ARHĪVS

“Kraukšķītis” - Strenčos

Sandra Pētersone

2013. gada 14. decembris 15:40

225
“Kraukšķītis” - Strenčos

Piektdien, 13. decembrī, Strenču novadā tiks iedegti rotājumi Ziemassvētku eglēs. Pirms tam pulksten 15 Strenču kultūras namā deju izrādi “Kraukšķītis” rādīs smiltenieši.

Smiltenē šī nesen iestudētā izrāde jau ieguvusi ļoti labas skatītāju atsauksmes, kā vizuāli skaists, bērniem saistošs uzvedums ar dziesmām un dejām. Tas veidots pēc Margaritas Stārastes Ziemassvētku pasakas  motīviem. Piedalās Smiltenes aktieri un bērnu deju kolektīvs “Dadzīši”.


Nu egle jāzāģē

Pēc izrādes “Kraukšķītis” Sniegbaltīte un citi izrādes varoņi aicinās bērnus un pieaugušos uz Strenču centra skvēru, lai iedegtu rotājumus pilsētas Ziemassvētku eglē. Nu vairs tā nebūs ierastā skvērā augošā egle, jo to nozāģēja saistībā ar Strenču tranzītielas rekonstrukciju.“Egle bija tuvu ceļam un arī vairs nebija skaista, - kad nogāza zemē, vidus izrādījās caurs, izpuvis. Turklāt koks bija par augstu, lai to varētu normāli izrotāt,” stāsta Strenču novada domes Īpašumu apsaimniekošanas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītājs Ilmārs Strauts.

Šajos Ziemassvētkos un gadu mijā Strenču centru rotās tuvējos mežos nozāģēta egle, ko atveda vietējā pašvaldība.


Svinēs visā novadā

Jau saplānoti arī citi šomēnes Strenču novadā gaidāmie kultūras un atpūtas pasākumi, informē Strenču novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

21. decembrī pulksten 16 ziemas saulgriežus svinēs Jērcēnmuižā. Būs dziesmas, danči, bluķa vilkšana, amatu izrādīšana kopā ar folkloras kopu “Mežābele” un ēdienu un dzērienu degustēšana.

30. decembrī pulksten 19 koncerts lieliem un maziem notiks Plāņu tautas namā. Piedalīsies rūķi un vietējā tautas nama kolektīvi - vokālais ansamblis “Liesma”, bērnu popgrupa un līnijdeju kolektīvs. Pēc koncerta būs balle kopā ar “Jautro bocmani”.

31. decembrī pulksten 23 visi aicināti pulcēties Strenču pilsētas centrā pie svētku egles, lai kopā sagaidītu Jauno gadu. Muzicēs grupa “Neskaties pasē!” (Aivars Grinbergs un Viktors Ozoliņš). Ar laba vēlējumiem un iluzionistu  Pecolli ziemas brīnumiem  ciemosies Vecais gads. Rūķu darbnīcā varēs izkalt Strenču novada 2014. gada monētu un izgatavot no tās piekariņu. Pirms pusnakts svētku uzrunu teiks Strenču novada domes priekšsēdētājs Jānis Pētersons. Pēc tam Strenču kultūras namā notiks balle kopā ar grupu “Neskaties pasē!”, kuras mājvieta ir Brenguļi.

“Abi ar Viktoru savulaik muzicējām Strenču grupas “Cīmuss” sastāvā un pēc 25 gadu pārtraukuma, aptuveni pirms gada, atkal atsākām spēlēt,” stāsta A. Grinbergs. 

Vēl Strenču novadā balle notiks Sedā. Vispirms 1. janvārī pulksten vienos naktī sedēnieši aicināti uz svētku salūtu, bet pēc tam pilsētas kultūras namā notiks balle. Spēlēs grupa “Sandra”.Par godu Jaunajam gadam salūti notiks arī citviet Strenču novadā.