Jaunajā gadā galdā jāceļ zivis
Jaunajam gadam iestājoties, jāēd zivis, lai nākamajā gadā būtu tikpat daudz naudas, cik zivīm zvīņu, vēsta tautas ticējums. Zivju zvīņas jāizžāvē un jāliek maciņā.
Smilteniete Irita Tepere iesaka pagatavot sāls grozā ceptu zivi (vislabāk līdaku vai karpu).Iztīra zivi, pilda ar timiānu. Var pildīt arī ar citronu un dillēm.
Pildīto zivi aizver, gulda uz pannas sāls gultiņā. Sāli arī sačubina apkārt zivij. Vidēja izmēra zivij vajag aptuveni kilogramu sāls.Cepot apkārt zivij izveidojas sāls garoza.
Zivs ir gatava, kad garoziņa ir cieta (var pārbaudīt pieklauvējot).Cepšanas ilgums - aptuveni 30 līdz 40 minūtes.Atlauž garozu, un zivs ir gatava pasniegšanai galdā. Šādi pagatavota zivs ir sulīga, nav sāļa.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19