Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mākslinieki palīdzēs vākt naudu Strenču flīģelim

Sandra Pētersone

2014. gada 15. janvāris 09:57

665
Mākslinieki palīdzēs vākt naudu Strenču flīģelim

Šomēnes, 29. janvārī, Strenču pilsētas kultūras namā notiks labdarības koncerts, kurā piedalīsies komponists Jānis Lūsēns un dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels. Sākums - pulksten 19.

Mākslinieki uzstāsies bez atlīdzības. Koncerta ienākumi no ieejas biļetēm ir paredzēti Strenču novada kultūras centra flīģeļa apmaksai, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.  

Līdz šim flīģeļa kultūras centrā nebija, kaut arī skaņas kvalitāte šādam instrumentam ir augstāka, nekā klavierēm. Tagad uz kultūras centru jau ir atvests restaurēts flīģelis no Rīgas, taču pagaidām tas  ir apmaksāts tikai daļēji no Strenču novada domes budžeta. Lai segtu atlikušo summu, tiks rīkoti divi labdarības koncerti, kuros šim nolūkam vāks ziedojumus.

 Viens no tiem ir jau minētais koncerts 29. janvārī. Otrā koncertā Strenču kultūras namā uzstāties solījis Maestro Raimonds Pauls kopā ar komponistu Raimondu Macatu, džeza mūziķiem un Strenču un Kocēnu jauktajiem koriem. Pagaidām nav zināms datums, kad šis koncerts notiks.

Tikmēr no 13.janvāra Strenču kultūras namā jau sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz minēto labdarības koncertu, kurā piedalīsies J. Lūsēns un Z. Muktupāvels. Biļetes sāk pārdot arī uz komponista Ulda Marhileviča radošā darba vakaru “Gaismas atgiešanās”, kas Strenču kultūras namā notiks 21. februārī pulksten 19. Koncertā piedalīsies Strenču novada vidusskolas, Strenču mūzikas skolas un Strenču novada kultūras centra pašdarbības kolektīvi un solisti Liene Šomase un Ivo Fomins.