Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Jaunie futbolisti turpina sacensties dažādu vecuma grupu turnīros

Infinitum 8

2014. gada 4. aprīlis 00:00

103
Jaunie futbolisti turpina sacensties dažādu vecuma grupu turnīros

Latvijas „FS METTA/Latvijas Universitāte” bērnu komandas jaunie futbolisti tiek aktīvi gatavoti jaunajai futbola sezonai - komandai norit regulāri treniņi un sagatavošanās posma turnīri. Tāpat jauniešiem paredzēta dalība nometnēs, kur iegūtās prasmes tiek pielietotas turnīros.

Šī gada marta beigās pirmo reizi tiks rīkots Futbola skolas „METTA” „Izaicinājuma kauss”, kurā piedalīsies 4 jaunatnes futbola klubi ar komandām dažāda vecuma grupās, tajā skaitā „U-12”, „U-11”, „U-10”, „U-9” un „U-8”. Turnīrs tiek rīkots ar mērķi veicināt sadarbību futbola klubu, akadēmiju un skolu starpā. Plānots, ka turnīrs tiks rīkots ik pēc trim mēnešiem, tā veidojot jaunu tradīciju.

Pērn Rīgā notika arī piektā, slavenā Itālijas futbola kluba „AC Milan” nometne jaunajiem futbolistiem „Milan Junior Camp”, kurā piedalījās 64 bērni no Latvijas un Igaunijas. Nometnes treniņus vadīja un praktiskus padomus sniedza "AC Milan" galvenās komandas spēlētājs Graciano Manari, kā arī kādreizējā Itālijas futbola sieviešu augstākās līgas spēlētāja Elisabeta Spina un citi atzīti profesionāļi, tajā skaitā futbola skolas "Metta" un Igaunijas kluba FC "Elva" treneri.

Vai zināji?
• Futbola komanda "FS METTA/Latvijas Universitāte" spēlē Latvijas augstākajā futbola līgā – Virslīgā. Laika posmā no 2007. līdz 2011. gadam komanda startēja Latvijas futbola čempionāta 1. līgā un panākumu rezultātā nokļuva Virslīgā.
• Kopš 2013. gada futbola komanda "FS METTA/Latvijas Universitāte" ir SMScredit.lv atbalstīto sporta komandu vidū. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, šķēpmetējs Ainārs Kovals,  basketbola komanda "VEF Rīga" un motokrosa komanda "MX Moduls".
• Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības  motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.