Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Orientēšanās galvaspilsētas sirdī

Orientēšanās galvaspilsētas sirdī

Tradicionālās orientēšanās sprinta sacensības Lieldienu Balva šogad noslēdza Rīgas orientēšanās nedēļu. Tehniski sarežģītajās un ļoti ātrajās orientēšanās distancēs, kas vijās pa Rīgas vecpilsētu, vīriešu elites grupā dubultuzvaru svinēja Artūrs Pauliņš un Andris Jubelis, bet sieviešu konkurencē nepārspēta palika baltkrieviete Anastasija Deņisova.


Vairāk nekā 500 dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm Otrajās Lieldienās izbaudīja aizraujošas sprinta orientēšanās distances Vecrīgā, kuras piedāvāja orientēšanās klubs “Mona”.Vīriešu elitē konkurenci sastādīja 56 dalībnieki, starp kuriem ātrākie izrādījās ilggadējie konkurenti un Latvijas izlases dalībnieki Artūrs Pauliņš (OK Azimuts-Sm BJSS) un Andris Jubelis (Mežmalas MTB/Madonas BJSS), kuri uzrādīja pilnīgi vienādu laiku 2,8 kilometrus garajā distancē - 14:49.

 Trešo vietu izcīnīja Krievijas sportists Andrejs Barišņikovs.Sieviešu elitē uz starta līnijas stājās visas labākās Latvijas orientieristes, taču, gluži kā Kurzemes pavasarī un Rīgas kausos, ātrākā atkal bija Anastasija Deņisova no Baltkrievijas ar laiku 14:25. Otrajā vietā finišēja Līga Ārniece (Ozons), no līderes atpaliekot tikai 11 sekundes.

 Trešais labākais laiks bija Aijai Skrastiņai (SK Briksnis), 30 sekundes aiz uzvarētajas.Lieldienu Balva bija otrais Latvijas sprinta kausa posms orientēšanās sportā. 10.maijā Aizputē norisināsies Latvijas čempionāts orientēšanās sprintā.