Ziemellatvija.lv ARHĪVS

OK Azimuts-Smiltenes BJSS sportisti atved no Ļaudonas 10 kausus.

Māris Stabiņš

2014. gada 28. aprīlis 16:52

1122
OK Azimuts-Smiltenes BJSS sportisti atved no Ļaudonas 10 kausus.

 26.-27. aprīlī Madonas novada Ļaudonā orientieristi sadalīja skaistos OK Arona kausus.Šīs bija arī vienlaicīgi Latvijas kausa 4. posma sacensības un atlases sacensības jauniešu grupās uz Latvijas izlasi startam Baltijas un Eiropas čempionātos.

Pirmajā dienā dalībnieki sacentās vidējā distancē , bet otrajā saīsinātajā garajā distancē.Apvidus pārsvarā priežu un egļu mežs ar labu un vidēju skrienamību, dažiem purviem un jaunaudzēm. Izteikts reljefs ar stāvām nogāzēm un daudz ierakumu.  

 No Azimuts OK-Smiltenes BJSS komandas vispāliecinošāko uzvaru izcīnīja Hanna Gabriela Ziemiņa S-10 grupā. Otrās vietas ieguvēju viņa pārspēja par deviņām minūtēm.Ļoti veiksmīgs starts arī S-14 grupas meitenēm. Pirmo reizi šogad uz goda pjedestāla kāpa Zanda Stabiņa. Viņai pirmā vieta. Trešajā vietā Agnija Caune un ceturtajā vietā Elīna Skopāne. 

Jāpiebilst ka šajā grupā startēja 23 meitenes. Lielisks starts arī V-16 grupas zēniem. Šeit 24 dalībnieku konkurencē Matīss Slikšjānis izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Viņam izdevās otrās vietas ieguvēju pārspēt par vairk kā sešām minūtēm. Arī Ilgavrs Caune  godalgotajā trešajā vietā.

 Šeit gan jāpiebilst ka Latvijas izlases līderis Uldis Upītis no Kāpa OK abas dienas dažādu iemeslu dēļ  neveica visu distanci.V-10 grupas zēniem pirmās lielās sacensības šogad veiksmīgas Renāram Kļaviņam. Viņam otrā vieta.Pašā daudzskaitlīgākajā V-14 grupā kur startēja 29 dalībnieki Renāram Akminam 13. vieta.S-12 grupā Anna Anete Starzdiņa izcīnīja desmito vietu.

Mūsu 18 gadīgo grupu sportisti Anete Čama un Mārtiņš Mārcis Leimanis izcīnīja astotās vietas un Pārsla Kupriša 13. vietu. Veterāniem W-45 grupā otrā vieta Videgai Gaigalai un trešā vieta Vitai Cīrulei. 

Šī vecuma vīriešu grupā Mārim Stabiņam trešā vieta un Ilmāram Brikmanim 6. vieta. V-60 grupā Jānis Biezais izcīnīja 2. vietu. Vēl V-40 grupā Otārs Putrālis finišēja ar piekto rezultātu.