Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valsts prezidenta darba vizīte Smiltenes novadā VIDEO

presidentlv·LETA

2014. gada 17. jūnijs 23:44

1548
Valsts prezidenta darba vizīte Smiltenes novadā VIDEO

Valsts prezidents Andris Bērziņš reģionālās vizītes laikā Smiltenē norādīja, ka novads varētu būt kā optimāls modelis citu novadu veidošanai nākotnē, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Vizītes sākumā, noklausoties pašvaldības vadītāja Aināra Mežuļa informāciju par Smiltenes novada attīstības tendencēm un rādītājiem, Bērziņš atzina, ka Smiltene allaž ir bijusi aktīva un arī šobrīd situācija novadā ir vairāk nekā pozitīva. Sarunā ar pašvaldības vadītājiem tika arī atzīts, ka Smiltenes novads varētu būt kā optimāls modelis citu novadu veidošanai nākotnē, kas ir ļāvis jau šobrīd caur Eiropas fondu projektiem piesaistīt ap 20 miljoniem eiro, kas ieguldīti pilsētas ielu, novada ceļu, ūdenssaimniecības un citu objektu renovācijā.

Savukārt Smiltenes tehnikuma apmeklējuma laikā Bērziņš iepazinās ar skolas mācību procesu un nākotnes attīstības iecerēm un apskatīja sporta zāli. Prezidents augsti novērtēja tehnikuma izvēlēto attīstības ceļu, kas liecinot par arvien lielāku studentu interesi un izvēlēto mācību programmu aktualitāti. Smiltenes tehnikums ir pirmais profesionālo kompetenču centrs Vidzemē, kurā aizvadītajā mācību gadā studēja vairāk nekā 600 audzēkņi un kas piedāvā apgūt arī divas nacionālās nozīmes programmas - veterinārmedicīnā un ceļu būvē.

Darba pusdienu laikā ar Smiltenes novada izglītības nozares pārstāvjiem tika pārrunāti jautājumi, kas skar demogrāfiju un tās ietekmi uz lauku skolu turpmāko pastāvēšanu, sākumskolu nozīmi arī nākotnē, pašvaldību pieaugošo lomu izglītības jomā, jauno pedagogu piesaistīšanas problēmu, kā arī jaunos izglītības standartus un jauno pieeju skolēnu izglītošanai. Bērziņš atzinīgi novērtēja jaunās pieejas ievirzi - pēc iespējas vairāk audzēkņu nodarbināt praktiski, teoriju saglabājot vien kā pamatu profesionālajai apmācībai.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidents apmeklēja uzņēmumu "Smiltenes koks", ceļu būves kompāniju "8 CBR", kā arī piena pārstrādes uzņēmumu AS "Smiltenes piens", kur apskatīja arī Blomes pienotavas siera uzglabāšanas noliktavu.