Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Izcīna uzvaru Latvijas čempionātā  jauktajās sprinta stafetēs SV16 grupā

Māris Stabiņš

2014. gada 23. jūnijs 10:52

144
Izcīna uzvaru Latvijas čempionātā  jauktajās sprinta stafetēs SV16 grupā

Latvijas čempionāts MIX stafete 
Organizatori: Latvijas Orientēšanās federācija, Ikšķiles novada pašvaldība, Orientēšanās klubs „Ogre”.21. jūnijā  Ikšķilē tika sākta rakstīt jauna lappuse Latvijas orientēšanās sporta vēsturē.

Pirmo reizi notika Latvijas čempionāts jauktajās sprinta stafetēs.  Stafetes tika rīkotas grupās: SV12, SV14, SV16, SV21, SV130, SV160 Stafetes komandu veidoja 3 dalībnieki, no kuriem vismaz viena ir sieviete. 

Stafetes komandas startēšanas kārtība ir vīrietis-vīrietis-sieviete, vīriešu etapos drīkstēja startēt sievietes.Sacensībās piedalījās arī trīs Azimuts OK- Smiltenes BJSS komandas.Panākumu gaidījām no SV16 komandas  kurā pirmo etapu veica Ilgvars Caune. Ilgvars stafeti Matīsam Slikšjānim nodeva kā ceturtais gandrīz piecas minūtes aiz līdera Ulda Upīša no  OK Kāpa. Matīss savu etapu veica kā jau 16 gadu dzimšanas dienā pienākas uzrādot labāko etapa laiku un izvirzot savu komandu trešajā vietā un samazinot atpalicību no līderiem par divām minūtēm. Trešo –meiteņu etapu veica Agnija Caune. 

Sekundi aiz viņas distancē devās Ogres pārstāve. Agnijai izdevās aizbēgt no sekotājas un apdzīt konkurentes no OK Kāpa un Madonas. Finišā komanda jau varēja finišēt visi kopā  svinot uzvaru Latvijas čempionātā.SV14 grupā ( 10 komandas)  pirmo-zēnu etapu veica Zanda Stabiņa. Viņa stafeti Renāram Akminam nodeva kā piektā.

 Renārs atskrēja septītais un Elīnai Skopānei izdevās šo pozīciju uzlabot par divām vietām. Līdz bronzai pietrūka divas minūtes.Elites grupā startēja 19 komandas.   Pārliecinoši- uzvarot - savu otro etapu izdevās veikt Artūram Pauliņam. Diemžēl komandas biedru centieni nebija tik veiksmīgi un šoriez Azimuta komandai nācās samierināties ar ceturto vietu.

 Jau 23. jūnijā Matīss Slikšjānis dosies uz Maķedoniju kur notiks Eiropas jauniešu čempionāts. Līdz ar to Matīss nevarēs piedalīties sacensībās Kāpa , kas notiks no 27-29. jūnijam Tukuma apkārtnē. Azimuts OK-Sm BJSS komandā sacensībās Kāpa startēs 40 dalībnieki.