Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Iedzīvotāji Strenčos  cer biežāk redzēt policiju

Sandra Pētersone

2014. gada 7. jūlijs 08:24

2626
Iedzīvotāji Strenčos  cer biežāk redzēt policiju

Šomēnes aprit gads, kopš cauri Strenčiem tranzītā braucošās automašīnas bojā nervus apvedceļa malā esošo namu iedzīvotājiem. Viņu vienīgā cerība ir Valsts policija.

Strenču galvenajā ielā (Rīgas un Valkas ielu posmos) satiksme jau 12 mēnešus ir slēgta ielas rekonstrukcijas un ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves dēļ. Visi transportlīdzekļi tikmēr tiek novirzīti pa apbraucamo ceļu  - Pulkveža Brieža, Beverīnas un Slimnīcas ielām, kas vairāku iemeslu dēļ nav piemērotas tik intensīvas satiksmes plūsmas un smago transportlīdzekļu uzņemšanai.

 Turklāt, pēc strencēniešu stāstītā, daudzu automašīnu, it īpaši smago, vadītāji neievērojot atļauto braukšanas ātrumu.Regulāras policijas darbinieku dežūras Strenču pilsētā tomēr nav iespējams norīkot ierobežoto cilvēku resursu dēļ, taču Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valkas iecirkņa kārtības policijas nodaļas priekšnieks Jānis Vehi sola iespēju robežās nosūtīt policijas ekipāžas uz Strenčiem un iesaistīt netrafarētās automašīnas.

Šogad no 1. janvāra līdz 30. jūnijam policisti ir sastādījuši 26 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma (30 km/h) pārkāpšanu Strenču apbraucamajā ceļā.Vairāk, tai skaitā par plānotajiem darbiem Strenču apbraucamā ceļa sakārtošanā, lasiet laikrakstā “Ziemeļlatvija” otrdien, 8. jūlijā.