Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Renovēs Strenču vidusskolu

Renovēs Strenču vidusskolu

Šī gada 30.jūnijā Rīgā tika parakstīts līgums starp LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, SIA „Vides investīciju fonds” un Strenču novada domi par KPFI līdzfinansētā projekta „Strenču novada vidusskolas ēkas logu, ārdurvju nomaiņa un pēdējā stāva pārseguma siltināšana Rīgas ielā 13” (ID Nr. KPFI-15.3/124) realizāciju.

Projekta mērķis ir samazināt oglekļa dioksīda emisiju un samazināt siltumenerģijas patēriņu Strenču novada vidusskolas ēkai Rīgas ielā 13, Strenčos, Strenču novadā, paredzot logu, vitrīnu un ārdurvju nomaiņu un pēdējā stāva pārseguma siltināšanu.


Par būvdarbu veikšanu iepirkuma rezultātā ir noslēgts līgums ar SIA „VJM”. Projekta tehnisko dokumentāciju izstrādāja SIA „BM projekts”. Projekta ietvaros veiktās aktivitātes ļaus būtiski samazināt siltumenerģijas patēriņu, kas sekmēs arī ēkas uzturēšanas izmaksu samazinājumu. 


Projekta rezultātā tiks samazināta CO2 emisija, kas ir ļoti nozīmīgi videi kopumā. Uzlabojot ēkas energoefektivitāti, pašvaldībai tiks nodrošināta iespēja pilnvērtīgi uzturēt ēku, lai tā ilgstoši veiktu savu funkciju kā izglītības iestāžu ēka.


Projekts tiek realizēts Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa „Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai” ietvaros. KPFI līdzekļi – 85% no attiecināmajām izmaksām – EUR 154 399.64, Strenču novada domes līdzekļi – 15% - EUR 27 247.00.