Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Jaunumi Strenču pilsētas ūdenssaimniecības projektā 

Jaunumi Strenču pilsētas ūdenssaimniecības projektā 

Kā jau iepriekš esam informējuši, Strenču pilsētā pilnā sparā rit projektā „Ūdenssaimniecības attīstība Strenču pilsētā, 4.etaps” (Vienošanās Nr.3DP/3.4.1.1.0/13/APIA/CFLA/128/110) paredzētie būvdarbi. 

Tos realizē SIA „Vidzemes energoceltnieks” vīri. Valkas ielas posmā no Slimnīcas ielas līdz Strenčupītei un Rīgas ielas lielākajā daļā maģistrālo ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve jau ir pabeigta un uzklāta pirmā asfalta kārta. To paveikusi AS „CBR 8” projekta „Tranzītielas Rīgas ielas un Valkas ielas posmā no tilta pār Strenčupīti līdz Slimnīcas ielai rekonstrukcija Strenču pilsētā”, ietvaros. 

Turpinās rosība Rīgas ielā. Gaujas ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas virzienā uz Rīgas ielu darbus pagaidām nevar veikt, jo jāslēdz P.Brieža ielas un Gaujas ielas krustojums. To patlaban nevar slēgt, kamēr nav uzliets asfalta segums visā Rīgas ielas garumā, lai varētu atklāt transporta plūsmu pa Rīgas ielu. Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Ugunsdzēsēju ielā ir pabeigta, bet J.Ziemeļnieka ielā kanalizācijas tīkla izbūve ir pabeigta, palikusi ir ūdensvada izbūve. Projekta beigu termiņš – š.g. oktobris.


Ūdenssaimniecības projekta rezultātā tiks nodrošināta kvalitatīva dzeramā ūdens ieguve un piegāde lietotājiem, kā arī uzlabots centralizētās notekūdeņu savākšanas pakalpojums. 

Projekts top ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.  Projekts tiek realizēts darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” 3.4. prioritātes „Kvalitatīvas vides dzīvei un ekonomiskajai aktivitātei nodrošināšana” 3.4.1. pasākuma „Vide” 3.4.1.1. aktivitātes „Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000” ietvaros.