Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Svētkus svin Strenču novads

Sandra Pētersone

2014. gada 2. augusts 22:58

79179
Svētkus svin Strenču novads

Sestdien, 2. augustā, svētkus jeb 5. dzimšanas dienu ar moto “Tinam gadus kamolā” svinēja Strenču novads. Svētkus atklāja Strenču brīvdabas estrādē kopā ar novada vienaudžiem - piecgadniekiem, kuri palaida gaisā balonus ar laba vēlējumiem savam novadam. Koncertā uzstājās Strenču novada pašdarbības kolektīvi. 

Paralēli koncertam ikviens varēja pret ziedojumiem degustēt strencēniešu ceptās kūkas akcijā “Kūku kūka 2014”.  Rezultātā tika savākti 149 eiro, lai Strenču novada kultūras centrs tiktu pie Alsungas novada tautas tērpa. Pie Gaujas plostnieka skulptūras no ziediem tika izveidots simbolisks paklājs par godu novada piecu gadu jubilejai.Notika arī sacensības volejbolā un peintbolā. Visi, kuri vēlējās, varēja izvizināties pa Gauju motorlaivā vai izmēģināt, kā  tas ir, -  atrasties lielā bumbā uz ūdens.

Strenču luterāņu baznīcā koncertu sniedza Ieva Akurātere ar pavadošajiem mūziķiem.Strenču bibliotēkā tika atklāta strencēnieša Ivara Opmaņa  fotogrāfiju izstāde. Kultūras centrā svētku apmeklētājiem bija iespēja tikai vienu dienu apskatīt Sandras Eglītes  lielformāta fotogrāfijas  “Pusnakts saules zemes Svalbāra. Trauslā pasaule”. 

Šī izstāde pēc tam aizceļos uz Rīgu.Izstādes atklāšanā muzicēja aktieris Rihards Lepers, kurš arī vadīja novada svētku atklāšanas pasākumu.Strenču slimnīcas muzejā darbojās “Post Stackeln”.Vakarā svētku turpinājumā bija  konkursa “Strenču novada sakoptākā mājvieta 2014” uzvarētāju apbalvošana, koncerts, vakara mūzika uz Gaujas, svētku salūts un zaļumballe.