Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Rotu izstāde

Zane Bulmeistare

2014. gada 17. septembris 15:22

141
Rotu izstāde

Apaļas, garenas, plakanas, kantainas, caurspīdīgas, košas, mierīgas pērlītes satiekas izdomas bagātu cilvēku rokās, un top īsts dārgums. Radošo kursu dalībnieču sagatavotais apskatāms Valkas pilsētas kultūras nama pelēkajā zālē (pie dežuranta). Izstādes atklāšana - 18.septembrī plkst. 18:00. 

Rotu meistares stāsta - kā dārgums vērtēts ne tikai izveidotais, bet arī iespēja atpūsties no ikdienas darbiem. Lai gan shēmas un materiāli kursos visām dalībniecēm vienādi, rotas ir dažādas un neatkārtojamas. No pērlītēm tapušais darinājums var būt gan tērpa papildinājums, gan tā galvenais elements, par īpašu padarot arī vienkāršu apģērbu. Rotas nēsātas ikdienā, ir mīļa dāvana, balles un pat līgavas aksesuārs - tautiskos rakstos Valkā tapusi aproce greznoja jauno sievu kāzu dienā. 


Aires Hulkko vadībā rotu gatavošanas kursi notikuši jau piecas sezonas. Nodarbībās kopā mācās dāmas no Valkas un Valgas. Savukārt savas domu pērles ietērpt mīļās dāvaniņās mācījās otra radošo kursu grupa, Daigas Soloveiko vadībā apgūstot dažādas tehnikas. Kā jau dāvanām ierasts, tās nonākušas pie jaunajiem īpašniekiem. Izstādes laikā apskatāms fotogrāfijās iemūžinātais tapšanas process.
Izstāde atvērta līdz 17.oktobrim (ieeja - bez maksas).


Paldies skolotājām un kursantiem par labi pavadītajiem vakariem, idejām un pozitīvismu! Rotu gatavošanas un dažādu radošu tehniku apguves kursi Latvijas –Igaunijas institūtā atsāksies oktobrī. Gaidām esošos un jaunus dalībniekus.