Ziemellatvija.lv ARHĪVS

„Mana roka Tavējā”

„Mana roka Tavējā”

No 23. decembra visu Latviju pieskandinās saviļņojoša oriģinālmūzikas programma, ko veido izcilā latviešu aktrise Rēzija Kalniņa un visu paaudžu iemīļotais mūziķis un komponists Uldis Marhilevičs – divas zvaigznes, kas spoži mirdz pie Latvijas teātra un mūzikas debesīm. Nu abi mākslinieki satiksies vienā koncertā, lai ar skatītājiem dalītos emocionālajā un sirds pieredzē. 

Koncertos piedalīsies arī Modris Laizāns (basģitāra), Ingus Feldmanis (ģitāra un mutes harmonikas), Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti) un Dzintars Beitāns (vijole).

Koncerta un jaunā CD un DVD nosaukums – „Mana roka Tavējā” – aizgūts no Rudītes Losānes tāda paša nosaukuma dzejoļa, un tā tēlainais tulkojums ir ietilpīgs un visatpverošs: tiklab kā atrašanās dzīvesdrauga azotē vai  kolēģa aizvējā, tiklab – Dieva un Mīlestības pavēnī.

Koncerts „Mana roka Tavējā” ikkatru vedinās apjaust, ka arī klusums var būt skaņa, bet citkārt daiļrunīgāka par vārdiem izrādās mūzika. Jo ar vārdiem dažkārt viens otru pārprotam, bet mūzikā – nekad. Tāpēc programmā līdzās dziesmām skanēs arī instrumentālā mūzika, bet runātais vārds būs rūpīgi izmeklēts fragmentu kopums no Zālamana Augstās dziesmas. Ne velti taču arī mācītājs Juris Rubenis saka – tas, kas notiek starp vīrieti un sievieti, ir Dievs. Mīlestība ir Dievs. Tāpat kā daba.