Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Iekārto savu hokeja laukumu!

 Iekārto savu hokeja laukumu!

LTV Tautas sports kopā ar A/S Aldaris otro gadu pēc kārtas rīko akciju Iekārto savu hokeja laukumu!, kuras mērķis ir sniegt atbalstu aktīvistiem un sporta entuziastiem, kas vēlas sakārtot, atjaunot vai izveidot atklātos hokeja laukumus Latvijas reģionos. Palīdzība tiks sniegta laukumu  un apmaļu sagatavošanai, vārtu uzstādīšanai, apgaismojumam un citām praktiskām lietām. Kopējais atbalsta fonds, ko dāvā A/S Aldaris, ir 10 000 eiro.


„Aizvadītajā gadā akcija ieguva pārsteidzoši lielu atsaucību. Kopumā akcijai pieteicās 57 aktīvisti, kas vēlējās sakārtot atklātos hokeja laukumus savā ciemā, pilsētā vai rajonā. Palīdzīgu roku bija gatavi sniegt arī dažādi uzņēmumi, piedāvājot dažādus izejmateriālus laukumu izveidei. Arī šogad mēs ceram uz lielu atsaucību un aicinām visus entuziastus savlaicīgi pieteikties šai akcijai. Arī tie, kuri pērn nebija starp laimīgajiem finansējuma ieguvējiem, aicināti šogad vēlreiz izmēģināt savu veiksmi,” saka LTV Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis.


Pagājušajā gadā akcijas ietvaros tika kopumā iekārtoti seši atklātie hokeja laukumi Viesītē, Drustos, Lapmežciemā, Madonā, Piltenē un Ļaudonā.


„Redzot pozitīvās emocijas, kas bija to ciemu un pagastu iedzīvotājiem, kuriem izdevās tikt pie sava atklātā hokeja laukuma, mums nebija šaubu, ka šī akcija ir jāturpina arī šogad. Mēs aicinām vietējos aktīvistus aizpildīt pieteikuma anketu, īsi aprakstot savus vai savu draugu, paziņu centienus atjaunot vai sakārtot atklātos hokeja laukums, kā arī norādīt, kam trūkst līdzekļu, lai jau šajā ziemā uz laukuma varētu slidot un spēlēt hokeju,” atzīst Aldara komunikāciju direktore Laura Krastiņa.


Pieteikuma anketu elektroniski var aizpildīt un plašāku informāciju par akciju var atrast www.ltvsports.lv un www.aldaris.lv, kā arī organizētāju sociālajos medijos.


Visus iesūtītos pieteikumus izvērtēs un veiksmīgākos izvēlēsies kompetenta žūrija, kurā būs sportisti, žurnālisti, sporta eksperti un akcijas organizētāju pārstāvji. Šogad pieteikumu vērtēšanā aktīvu līdzdalību ņems arī bijušais Latvijas izlases un Rīgas Dinamo aizsargs Rodrigo Laviņš.

 

Vērtējums atkarīgs no hokeja laukuma nozīmīguma attiecīgajā reģionā, iesniedzēju iniciatīvas un mērķtiecīguma, apkārtējās sabiedrības atsaucības un iesaistes projekta realizācijā. Atbalsts nav paredzēts profesionālajām komandām, peļņas gūšanai un komandu inventāram.


Pieteikumu elektroniskā formā var aizpildīt līdz 19. novembrim, bet uzvarētāji, kas iegūs finansējumu, tiks paziņoti 24. novembrī.


Akcijas Iekārto savu hokeja laukumu! rīkotāji uzsver – lai galvas nenokar arī tie entuziasti, kuri šoreiz nebūs to pulkā, kas dabūs līdzfinansējumu, jo ir ļoti liela iespēja, ka viņus pamanīs un palīdzēs kāds cits labvēlis. Visi projekti tiks publicēti www.aldaris.lv, un tiks aicināti arī citi iespējamie atbalstītāji, lai sniegtu palīdzīgu roku laukuma izveidē.