Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pabeigti Strenču vidusskolas renovācijas darbi

LETA

2014. gada 18. decembris 10:33

551
Pabeigti Strenču vidusskolas renovācijas darbi

Vasaras otrajā pusē un rudenī Strenču pilsētas vidusskolā norisinājās ēkas logu, ārdurvju nomaiņa un pēdējā stāva siltināšana, aģentūru LETA informēja Strenču novada domes Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Zaiga Auniņa.Skolā tika nomainīti visi logi, vitrīnas un ārdurvis, kā arī ieklāts pārsegumu konstrukciju siltumizolācijas slānis. 

Darbus veica pilnsabiedrība VJM.Nomainot visus logus un durvis, kā arī nosiltinot bēniņu pārsegumu, ir uzlabots ēkas tehniskais stāvoklis, ēkas energoefektivitāte un ugunsdrošība, nodrošinot atbilstošu komforta līmeni apkures periodā. Tas turpmākajā ekspluatācijā ļaus būtiski samazināt siltumenerģijas patēriņu un skolas uzturēšanas izmaksas. 

Projekta īstenošanas rezultātā paredzēts panākt CO2 emisiju samazinājumu par 82 tonnām.Kopējās attiecināmās projekta izmaksas ir 181 647 eiro, 85% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 154 400 eiro finansēja Klimata pārmaiņu finanšu instruments, savukārt 15% no projekta attiecināmajām izmaksām jeb 27 247 eiro un neattiecināmās izmaksas - 2145 eiro - finansēja no pašvaldības budžeta.