Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenčos būs karnevāls bērniem 

Sandra Pētersone

2015. gada 12. janvāris 10:08

260
Strenčos būs karnevāls bērniem 

Nākamo svētdien, 18. janvārī, Strenču kultūras namā notiks ikgadējais bērnu karnevāls, ko rīko biedrības “Glābiet bērnus” Strenču novada nodaļa. Sākums - pulksten 12.


Uz karnevālu aicināti gan Strenču novadā, gan kaimiņu novados dzīvojošie bērni un viņu vecāki. Tāpat kā iepriekšējos gados, visiem bērniem jāierodas maskās, un visi par tām  saņems balvas.“Glābiet bērnus” Strenču novada nodaļas vadītāja Velga Graumane aicina vecākus kopā ar bērniem laikus sākt darināt maskas, jo līdz karnevālam atlikušas tikai dažas dienas. 

Viņa arī pieļauj, ka daudziem maskas jau ir kārtībā, jo šis karnevāls  ik janvāri Strenčos notiek jau daudzus gadus.Šogad karnevālu vadīs Tīģeris ar savu palīgu, iesaistot bērnus dažādam vecumam piemērotās atrakcijās un spēlēs. 

Pirmo reizi karnevālā būs radošās darbnīcas, kurās bērni, pieaugušo pamācīti, varēs darināt figūriņas un apsveikuma kartiņas un pašu gatavotos darbiņus pēc tam varēs ņemt līdzi uz mājām. 

Tāpat kā pērn, darbosies grāmatu galds, kurā bez maksas varēs iegādāties labi saglabātas grāmatas. Karnevāla dalībnieki tiks pacienāti ar kārumiem un atspirdzinošiem dzērieniem.No Sedas, Jērcēnu un Plāņu pagastiem bērnus uz karnevālu un atpakaļ bez maksas vedīs ar pašvaldības transportu. 18. janvārī izbraukšana uz karnevālu no Jērcēniem - pulksten 11.15, no Plāņiem -  pulksten 11.20, no Sedas - pulksten 11.30.