Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Strenčos svin komponista Valta Pūces jubileju

Sandra Pētersone

2015. gada 8. februāris 13:32

26148
Strenčos svin komponista Valta Pūces jubileju

Vakar, 7. februārī, Strenču novada kultūras centrā  skatītāju pārpildītā zālē tika nosvinēts komponista Valta Pūces 53. dzimšanas dienas koncerts “Šajā raibā pasaulē...”. 

Līdz ar novada kolektīviem  tajā uzstājās arī mūziķis Renārs Kaupers un aktrise un dziedātāja Raimonda Vazdika.

Pats jubilārs gan vadīja pasākumu, gan arī koncertā pie klavierēm pavadīja māksliniekus, bet noslēgumā teica sirsnīgu paldies par tik skaisti nosvinētu dzimšanas dienu.

Koncertā uzstājās arī Valkas ģimnāzijas jauktais koris, Strenču mūzikas skolas kolektīvi un Strenču novada kultūras centra kolektīvi: jauktais koris “Rītu puse”, vidējās paaudzes deju kopa “Tīne”, pūtēju orķestris, Jērcēnu dzejas teātris un Plāņu jauktais vokālais ansamblis “Liesma”.

Koncertā skanēja dziesmas no dažādiem V. Pūces daiļrades posmiem, piemēram, arī dziesmas, ko V. Pūce komponējis savam 1986. gadā dibinātajam kameransamblim “Marana” un ar kuru kopā iestudējis paša komponētas programmas  (dziesmu ciklu ar Aivara Neibarta vārdiem, kameroperu “Šahs”, ciklu “Visādas drazas”).

V. Pūce arī sarakstījis mūziku populārajai Dailes teātra izrādei “Šveiks”, un tas arī bija iemesls, kāpēc Strenču novada kultūras centrs uzrunāja R. Kauperu, aicinot uzstāties šajā koncertā.

Vairāk par koncertu lasiet laikrakstā “Ziemeļlatvija” otrdien, 10. februārī.