Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Dzeja kafijas krūzē

Elīna Kubuliņa - Vilne

2015. gada 4. marts 23:22

161
Dzeja kafijas krūzē

Biedrība „Smiltenes Mākslinieku apvienība” aicina ikvienu interesentu uz muzikāli literāro pēcpusdienu „Dzeja kafijas krūzē”,  kas notiks š.g. 27.martā plkst. 17:30 Smiltenes Mūzikas skolas zālē, Pils ielā – 3. Ar pašsacerētu mūziku, dzejas un prozas lasījumiem uzstāsies māksliniece Anita Ozola un radošā apvienība „Riti, riti kamolīti”. Būs iespējams iegādāties A.Ozolas dziesmu albūmu „Sapņu šūpolēs” un radošo darbu krājumu „Ar dvēselīti”.

A.Ozolas dzimtā puse ir Limbaži. Viņa vada Limbažu dienas centra mūzikas un teātra grupu „Kopā jautrāk!”, kā arī ir tradīciju kopas "Draiskās vīgriezes"(Pociemā) vadītāja. Un vēl Anita darbojas divās radošajās apvienībās: „Saulesgaisma” un „Riti, riti kamolīti”.

Kā mūziķe viņa sadarbojusies ar daudziem pazīstamiem dzejniekiem un mūziķiem no Latvijas, kā piemēram, Birutu Žurovsku, Valdi Rogaini, Aldi Lībieti utt. Anitas dziesmas ir bijušas dzirdamas arī „Latvijas Šlāgerkanālā” LTV1. 

A.Ozola ir izdevusi divus dziesmu albūmus „Saulespuķe” un „Sapņu šūpolēs” un radošo darbu krājumu „Ar dvēselīti”.

Anita Ozola ir ne tikai talantīga mūziķe un dzejniece, bet arī fotografē. Laikā no 13.-27. martam Smiltenes Kultūras centra telpās varēs apskatīt A.Ozolas un viņas vīra Gunta Ozola foto izstādi „Mana pasaulīte pasaulē”. Viņu foto stāsts ir par Latvijas brīnišķo dabu, jo „mums taču pašiem sava balta, balta smilts, zaļa zāle, priedēs dzeņi kaļ...”. Izstāde bijusi apskatāma arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Māksliniece pati par sevi saka: „Esmu vienkāršs, parasts cilvēks, daru to, kas man patīk un reizēm arī, varbūt, izdodas. Man ir tas, ko Dievs man ir devis.” 

Lai Dievs palīdz arī viņas turpmākajā radošajā darbībā!


Dziedi sirds mana, dvēselīt dziedi,

Tev viss ir ko vēlies, viss ko tu lūdzi.

Viss par ko sapņo, viss tev ir dots.

Dziedi sirds mana, dvēselīt dziedi.

Beidzot tu brīva, dvēselīt mana,

Pacelies spārnos un apceļo zemi.

Lido un dziedi, dziedi un lido,

Dziedi par draugiem, prieku un mīlu.

(Anita Ozola)