Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Atzīmēs Latvijas armijas ģenerāļa, divkārtējā Lāčplēša kara ordeņa kavaliera Pētera Valdemāra Radziņa 135.jubileju

 Atzīmēs Latvijas armijas ģenerāļa, divkārtējā Lāčplēša kara ordeņa kavaliera Pētera Valdemāra Radziņa 135.jubileju

2.maijā Valkā ar svinīgiem pasākumiem atzīmēs Latvijas armijas ģenerāļa, divkārtējā Lāčplēša kara ordeņa kavaliera Pētera Valdemāra Radziņa 135.jubileju. Pasākumus Valkā apmeklēs un svinīgas runas teiks Latvijas Republikas Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

 

Pasākuma programma sāksies plkst.9.00, kad Valkas ģimnāzijas klašu kolektīvi dosies pārgājienā uz ģenerāļa dzimto māju vietu “Jaunvīndedzes”.

Plkst.11.00 paredzēta Valkas novada vadības, Latvijas un ārvalstu amatpersonu tikšanās Valkas novadpētniecības muzejā.

Plkst.12.00 pulcēšanās pie piemiņas akmens ģenerāļa dzimto māju vietā „Jaunvīndedzes”, kur paredzētas svinīgas uzrunas un ziedu nolikšana.

Jubilejas svinības turpināsies plkst.13.00 ar svinīgu pasākumu Valkas kultūras namā, kurā pēc uzrunām par Pētera Radziņa nozīmību Latvijas vēsturē šodien stāstīs rezerves pulkvedis Jānis Hartmanis. Jubilejas koncertā uzstāsies Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris, diriģenta virsleitnanta Anda Kareļa vadībā.

 

“Pēteris Radziņš bija izcils militārs darbinieks, kurš bija neērts daudziem politiķiem, jo viņš ļoti labi saprata, cik svarīgi ir valsts aizsardzību stiprināt tieši miera laikā, kad it kā nekādu tiešu militāru draudu nav”, uzsver Valkas pašvaldības vadītājs Vents Armands Krauklis. “Šī jubileja iekrīt laikā, kad atkal esam situācijā, ka sabiedrībā šī sapratne ir, taču diemžēl iepriekšējos gados šī lieta ir bijusi atstāta novārtā. Tāpēc pasākums ir īpaši nozīmīgs, lai atcerētos un saprastu, cik svarīgi ir šie jautājumi, lai valsts varētu pastāvēt”.

 

Visi aicināti godināt P.Radziņa nopelnus un apmeklēt svinīgos pasākumus ģenerāļa dzimto māju vietā un Valkas pilsētas kultūras namā.